Contrabaix guanya el premi Ateneu a la creativitat

El cicle de concerts ContraBaix ha aconseguit el primer premi a la creativitat en música atorgat per la Federació d’Ateneus de Catalunya en el marc dels Premis Ateneu 2010.

El cicle ContraBaix és organitzat per l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat i és el responsable de concerts de jazz a diferents poblacions del Baix Llobregat, entre elles Molins de Rei. Castellbisbal, Viladecans i l’Hospitalet són altres municipis en els que també s’organitzen concerts, a més de Sant Feliu de Llobregat, la ciutat on va néixer la iniciativa fa més d’una dècada. La Traska Truska i el teatre de la Joventut Catòlica són els dos escenaris en els que es realitzen els concerts a Molins de Rei, amb una periodicitat d’un concert al mes aproximadament.

No és el primer cop que un Premi Ateneu recau a Molins de Rei. Fa tres anys, Ràdio Molins de Rei va ser guardonada amb un d’aquests reconeixements. El premi a ContraBaix, que consisteix en 1.500 euros i un guardó commemoratiu, es va entregar el passat 20 de desembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest és el tercer reconeixement que rep ContraBaix al llarg de la seva trajectòria. En el passat ja va ser distingit amb el guardó de Millor Iniciativa Comarcal a la IV edició dels Premis de Reconeixement Cultural 2005, que atorga el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i per la junta directiva de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya l’any 2006, per la seva tasca per la música en directe.

El proper concert del cicle ContraBaix a Molins de Rei serà la setmana prèvia a la Fira de la Candelera. Carme Canela i Joan Monné trio oferiran un concert a la Traska Truska en el que el fil conductor seran les cançons amb nom de dona.

Recomanacions personalitzades