Lourdes Borrell és la nova alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat

Lourdes Borrell Moreno (PSC) ha estat investida com a alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat en el ple municipal extraordinari celebrat aquesta dijous, amb els 11 vots a favor dels regidors del PSC i CiU, que formen l’equip de govern, i 2 del PP. ERC s’ha abstingut i ICV-EUiA ha votat el seu propi candidat, Jordi Sanjosé, que ha obtingut els 7 vots de la seva formació.

Lourdes Borrell durant el ple d'investidura (Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat)

Lourdes Borrell, que fins ara exercia com a segona tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Economia i Serveis Generals a l’Ajuntament, substitueix Juan Antonio Vázquez a l’alcaldia. La nova alcaldessa ha agraït el suport dels seus companys del PSC i als socis de l’equip de Govern (CiU) per afavorir la continuïtat del projecte de ciutat. També ha destacat el lideratge de l’anterior alcalde de la ciutat per tirar endavant la gran transformació que s’ha produït a la ciutat en els darrers anys. Així mateix, ha valorat el fet de ser la primera dona alcaldessa de Sant Feliu, ha recordat que “lluny queden els temps on les dones no podien accedir a càrrecs públics ni privats”, i ha animat totes les dones “a posar en valor les seves fortaleses i qualitats”. Per finalitzar, ha demanat ajuda i ha instat la ciutadania a participar i assenyalar allò que pot millorar a la ciutat per donar continuïtat al projecte que ara lidera.

Lourdes Borrell va néixer a Mataró l’any 1961. Viu a Sant Feliu de Llobregat des de fa 22 anys i és mare de dues filles. És llicenciada en Música i ha cursat estudis universitaris i doctorat en Història de l’Art per la UB. La seva vinculació a l’àmbit cultural des de la societat civil de Sant Feliu la va portar l’any 2007 a accedir com a regidora per les llistes del PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu. A proposta de l’anterior alcalde de la ciutat, va assumir la segona tinença d’alcaldia, la cartera de Cultura i la presidència de l’Àrea d’Economia i Serveis Generals.

Recomanacions personalitzades