Rodalies millora els horaris nocturns

L’actuació, en vigor des del passat 19 de desembre, ha comportat la reorganització de tots els trens de Rodalies de Catalunya a partir de les 21h i de dues noves circulacions en el cas de Molins de Rei. També es garanteix un tren cada 30 minuts.

Des del passat 19 de desembre els usuaris del tren en les seves franges nocturnes no es trobaran amb diferències en els intervals de pas com les que trobàvem a Molins de Rei: havíem d’esperar 35 minuts perquè passés un tren (des de les 22h fins les 22.35), per després tenir-ne un al cap de set minuts (a les 22.42).

Aquesta mesura s’emmarca en el Pla d’Acció de millores 2010-2012 de Rodalies de Catalunya i per al cas concret dels trens amb parada a Molins de Rei ha suposat els canvis següents:

  • S’han afegit dues noves circulacions: un Terrassa-Martorell a les 22.17 i un Martorell-Terrassa a les 21.03.
  • El tren amb destinació Terrassa que abans iniciava el recorregut a l’Hospitalet a les 23.50 ara ho fa a Martorell, amb parada a Molins de Rei a les 23.36. Amb això el tren de les 23.04 deixa de ser l’últim tren cap a Barcelona i Terrassa.
  • S’han allargat les destinacions de diversos trens: el tren de les 21.34 acaba a Manresa en comptes de Terrassa, el de les 23.04 acaba a Terrassa en comptes de Montcada-Bifurcació i el de les 22.31 amb destinació Martorell té origen a Manresa en comptes de Terrassa
  • El tren de Sant Vicenç de Calders a Montcada-Bifurcació i el tren Martorell-Terrassa, que passaven amb només 7 minuts de diferència s’han fusionat en un de sol. El tren resultant fa el trajecte St. Vicenç de Calders-Terrassa i para a Molins de Rei a les 22.35
  • La majoria de trens, tant els de la línia R1 com els de la R4 han reajustat els horaris a partir de les 21h per homogeneïtzar els intervals de pas i evitar freqüències superiors a la mitja hora.

Tots aquests canvis s’han aplicat únicament als dies feiners. Dissabtes, diumenges i festius seguim tenint els mateixos horaris que abans, i els últims trens segueixen passant a les 22.43 cap a Barcelona i Terrassa i a les 00.21 cap a Martorell procedent de Barcelona i Terrassa.

En aquests nous horaris també s’hi indiquen les modificacions durant els dies de Nadal. Un dels canvis més destacables és la supressió de tots els trens de la línia R1 cap a Barcelona i Mataró entre el 27 de desembre i el 5 de gener.

Podeu consultar els nous horaris als següents enllaços:

Recomanacions personalitzades