L’atur baixa a Molins de Rei un 1,3% al novembre

La taxa d’atur registrada a Molins de Rei al mes de novembre es situa en el 12,1%, un 1,3% menys que el mes anterior.  La xifra està per sota de la mitjana de Catalunya (14,3%) i Espanya (17,5%) però és superior a la de fa un any.

1.562 són les persones que es trobaven a l’atur a Molins de Rei al finalitzar el mes de novembre, el que significa un 12,1% d’atur. Aquesta dada situa a Molins de Rei per sota del 14,3% d’atur registrat a la comarca del Baix Llobregat. L’evolució respecte el mes passat és positiva però si mirem la xifra de novembre del 2009 el nombre d’aturats a la vila s’ha incrementat un 0,8%.

L’atur en el mes de novembre ha disminuït entre el col·lectiu més jove però ha augmentat entre el de més edat. Mentre la taxa d’atur s’ha reduït un 1% entre els menors de 25 anys, ha augmentat un 1,6% entre els majors de 44 anys, seguint així la tendència registrada durant els últims mesos al municipi. L’ocupació dels més joves és especialment positiva, ja que a la resta de Catalunya la taxa d’atur és d’un13,2%, mentre que a Molins de Rei és del 9,3%. A la resta de la comarca l’atur s’ha reduït de manera general en totes les edats, mentre que a la resta de Catalunya l’atur juvenil ha crescut, seguint una tendència contrària a la de la comarca.

Pel que fa a l’atur per sexes, Molins de Rei es troba en una situació de pràcticament igualtat. 786 homes i 776 dones estan registrats i registrades a les llistes de l’atur. El número d’homes aturats ha crescut respecte el mes passat (0,9%), mentre que el de les dones ha disminuït de manera important (3,4%). Es confirma d’aquesta manera una tendència que es ve donant en els últims mesos al municipi, tot i que la taxa d’atur femenina (13,1%) continua sent més alta que la masculina (11,2%).

Tots els grans sectors d’ocupació registren una disminució de l’atur registrat, amb un èmfasis especial en l’activitat de l’administració pública i l’educació, segons les dades ofertes per l’Observatori Comarcal del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Recomanacions personalitzades