Les transaccions d’immobles cauen al Baix Llobregat menys que a la resta de Catalunya

Les transaccions d’immobles cauen un 4,6% al tercer trimestre a l’Hospitalet i Baix Llobregat, enfront del 22,4% de Catalunya. En el tercer trimestre del 2010 es van formalitzar 1.191 operacions, quan al mateix trimestre del 2009 es van fer 1.249.

El nombre de transaccions immobiliàries formalitzades al conjunt de municipis de l’Hospitalet i Baix Llobregat durant el tercer trimestre del 2010 ha estat de 1.191, el que representa una davallada del 4,6 per cent en comparació amb el mateix trimestre de 2009, segons dades del Departament d’Estudis del Fòrum Empresarial del Llobregat a partir d’informació del Ministeri de Foment. La dada s’ha d’interpretar de forma molt positiva si es té en compte el context de fort retrocés del conjunt de Catalunya, on la caiguda ha estat del 22,4 per cent.

Els habitatges de segona mà són els mostren una evolució més favorable, en línia amb el que s’ha observat en els darrers trimestres. Així, del total d’habitatges venuts, 257 són habitatges de nova construcció (un -15,2 per cent en relació amb un any enrere) i 934 són de segona mà (un -1,3).

Tot i la caiguda del tercer trimestre, en l’agregat de l’any les xifres són positives. Així, en l’Hospitalet i Baix Llobregat s’han venut en aquests primers nou mesos 5.240 habitatges, un 37,1 per cent més que en el mateix període del 2009 (3.821 habitatges venuts). Un cop més, la dada és millor que en el conjunt de Catalunya, on la variació és del 12,2 per cent.

Per municipis, l’augment més gran correspon a Sant Joan Despí, amb 225 operacions de compravenda, un 316,7 per cent més que en els nou primers mesos del 2009. La resta de municipis també registren increments, amb les excepcions de Pallejà (-36,7 per cent), El Papiol (-6,7 per cent), Santa Coloma de Cervelló ­(-19,2 per cent) i Viladecans (-2,2 per cent).

Recomanacions personalitzades