Molins de Rei s’afegeix al projecte Xarxa Oberta impulsat per la Generalitat

Xarxa Oberta és un operador neutre de telecomunicacions impulsat per la Generalitat al que s’ha afegit Molins de Rei. L’objectiu és desplegar una xarxa de fibra òptica de gran amplada de banda que connectarà les seus i equipaments de les administracions públiques catalanes.

La Xarxa Oberta es desplegarà a les seus corporatives de la Generalitat amb infraestructura disponible i a 281 municipis de Catalunya, entre ells Molins de Rei. Es pretén millorar així l’intercanvi de dades entre les administracions i establir les bases per estendre projectes que requereixen gran capacitat de banda ampla com pot ser el diagnòstic mèdic a distància, la recepta electrònica o les declaracions judicials.

A més, la Xarxa Oberta permetrà a l’empresa concessionària posar l’excedent de capacitat de la xarxa al mercat majorista, és a dir, pels ciutadans, durant els 20 ans que dura el contracte, en les condicions que dicti la Comissió Europea. Després d’aquest període, la xarxa tornarà a estar a disposició de la Generalitat.

Per al primer tinent d’alcalde, Víctor Puntas, la “Xarxa Oberta és un projecte innovador que farà que Molins de Rei estigui present en el mapa del desplegament de les noves tecnologies a Catalunya”. Juntament a Molins de Rei, 281 municipis gaudiran de la Xarxa Oberta, que ha estat adjudicada a l’empresa concessionària per un cost de 253 milions d’euros.

Recomanacions personalitzades