L’alcalde de Sant Feliu dimiteix a pocs mesos de les municipals

L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez (PSC), deixarà l’alcaldia de la ciutat el proper dijous en un ple extraordinari convocat per a l’ocasió. La decisió d’abandonar el càrrec ja era coneguda des de feia dos mesos, quan Vázquez va fer públic a través del seu blog personal la decisió de no tornar a presentar-se a les properes eleccions municipals.

Només faltava conèixer el moment, que finalment serà el proper dijous. L’alcalde de la capital del Baix Llobregat ha volgut donar el relleu abans de les eleccions del maig vinent “per evitar incerteses i garantir el bon funcionament de la institució i de la ciutat”. L’actual segona tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Hisenda, Lourdes Borrell, ocuparà el seu lloc. Després del ple extraordinari de dijous en el que es farà la renúncia de l’actual alcalde, Lourdes Borrell, a l’equip de govern des de fa tres anys, serà nomenada alcaldessa la setmana vinent.

Juan Antonio Vázquez ha estat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Feliu des del 2003, quan el PSC va aconseguir l’alcaldia, que fins aquell moment era un feu històric d’ICV on l’actual conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va governar durant 21 anys. Vázquez ha estat lligat a la política des de molt jove i ja havia estat regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu des de 1987 fins que va accedir a l’alcaldia. El soterrament de les vies al seu pas pel municipi, que ha estat el projecte que ha dut per bandera l’alcalde sortint, havia de començar l’any vinent però a hores d’ara l’Ajuntament encara lluita per aconseguir que l’Estat inclogui el projecte dins de les obres a iniciar durant el 2011. Durant els últims set anys ha governat en coalició amb CiU i ERC, tot i que el regidor d’ERC va deixar de formar part fa dos anys degut a les reiterades discrepàncies amb l’equip de govern. El principal partit de l’oposició, ICV, ha criticat “la manera de fer poc dialogant” després d’uns anys on la tensió entre PSC i ICV ha estat molt forta al consistori santfeliuenc.

Recomanacions personalitzades