La Guàrdia Civil intervé a una empresa molinenca per fer samarretes del Barça sense autorització del club

La Guàrdia Civil ha intervingut uns fotolits d’impressió per roba de la marca Futbol Club Barcelona als responsables de la pàgina web www.samarreta.cat, de Molins de Rei. A la pàgina web s’oferien samarretes amb estampats que presumptament no respectaven la propietat industrial del Barça.

Fotolits intervinguts (Imatge cedida per la Guàrdia Civil)

Set vinils (fotolits d’impressió) per realitzar impressions en gènere tèxtil amb estampats del Futbol Club Barcelona ha estat el material intervingut per la Guàrdia Civil en un establiment de Molins de Rei que també és el responsable de la web a través de la que es venien les samarretes.

Ha estat precisament a través de la xarxa com els agents policials van trobar que es venien unes samarretes amb iconografia del Barça i sense l’autorització del club blaugrana. Les imatges realitzades als fotolits i que s’estampaven a les samarretes eren una mà estesa amb els colors del Barça, la inscripció “Barça t’estimo, 5-0”, “maneta culer” i similars. La paraula “culer” és el motiu d’aquesta operació, ja que està registrada pel Futbol Club Barcelona.

La Guàrdia Civil ha arribat fins a l’empresa que ha comés el presumpte delicte contra la propietat industrial a través de la seva pàgina web, en la que a dia d’avui no queda ni rastre dels models intervinguts per la policia. A la pàgina del Facebook fins ahir a la tarda es podien veure els models, però a hores d’ara ja han estat eliminats.

Els fotolits han estat trobats per la Guàrdia Civil a l’interior d’unes capses de la botiga responsable de la web, barrejats amb gènere tèxtil, a més de diverses comandes ja preparades de diverses samarretes amb els estampats que feien referència al Barça.

La investigació de la Guàrdia Civil es centra en quantificar el número de productes que es podrien haver arribat a comercialitzar des de Molins de Rei sense respectar els drets de la propietat industrial. Els propietaris de la web han indicat a aquest diari digital que no es va arribar a fer l’enviament de cap samarreta i, per tant, “no s’ha comés cap delicte”, asseguren en la seva defensa. En canvi, apunten, sense donar noms, a altres col·lectius o establiments de Molins de Rei i rodalies que també incompleixen els drets de propietat industrial del Futbol Club Barcelona i que no han estat intervinguts.

Fotolits intervinguts que incompleixen els drets de propietat industrial (Imatge cedida per la Guàrdia Civil)

Actualització (17:20): Les fotografies obtingudes de la web amb els models de samarreta i dessuadora intervinguts han estat retirades de Viu Molins de Rei a petició dels propietaris del seu disseny.

El text d’aquesta noticia ha estat modificat aclarint alguns punts per part de persones implicades en la noticia. Des de Viu Molins de Rei ens reafirmem amb el compromís amb la informació rigorosa, com hem fet des del primer dia. Per això hem anat més enllà de la informació oferida per la Guàrdia Civil i hem assenyalat la pàgina web responsable, a la que vam arribar fruit d’un treball periodístic, com la resta d’informacions publicades en aquesta pàgina web.

 • samarreta.cat

  Primer de tot hauriem d'explicar unes cosetes.

  Samarreta.cat forma part d'un col.lectiu independentista i des d'aquest comerç molinenc simplement es col.labora a títol individual i personal en la confecció i comercialització d'aquestes peçes.

  Segon:

  VOSALTRES DIEU: ("a més de diverses comandes ja preparades")

  No s'ha arribat a fer cap enviament de cap samarreta ni similiar ni s'ha cobrat res, per tant no s'ha comès cap delicte. I "diverses" a quantes us referiu? dues que són les que van agafar?

  Tercer:

  VOSALTRES DIEU:("gènere tèxtil amb estampats falsificats del Futbol Club Barcelona ")

  Falsificar vol dir copiar, i aqui ningú ha copiat res, hjan estat disseny propis. Simplement s'ha comès l'error de no saber que la paraula CULER, estava registrada per FCB.

  Quart:

  VOSALTRES DIEU: ("productes que es podrien haver arribat a comercialitzar des de Molins de Rei")

  Repetim, no s'ha arribat a comrcialitzar res.

  CINQUÉ:

  Fotolit, sabeu que és un fotolit?. Serveix per a fer grans tirades en tèxtil.

  El que van agafar va ser 5 retalls de viníl tèxtil que serveixen per fer una per una aquestes samarretes, lluny de les grans quantitats.

  SISÉ: Demanem discúlpes a tots aquells que s'hagin sentit ferits, però doneu una volta per la vila o per altres poblacions i començareu a veure que samarreta.cat no ha estat l'únic que ha comès aquest "error".

  Des d'aquí demano a Viu MOlins de Rei i d'altres punts d'informació que contrasti les informacions abans de fer públiques segons quines notícies que poden arruinar un petit negoci legal i que durant molts anys ha estat treballant per la vila i col.laborant amb moltes entitats.

 • Pep

  Ostres tu, si la informació rigorosa i el treball periodístic és empassar-se la nota de la Guardia Civil com a única font, i simplement afegir-hi la pàgina web sense posar-se en contacte amb la part acusada, deunidó amb el periodisme rigorós… no us han dit mai que la font policial no hauria de ser mai la única fons? I menys en l'àmbit local i en aquest cos on sembla tant fàcil parlar amb la part implicada abans de publicar-ho…

  Ànims per la vosta empenta, però mireu d'evitar relliscades així!

 • X

  EL QUE TROBO FORT, I NO QUESTIONA NI POSA EN DEBAT LA NOTÍCIA, ÉS QUE LA PARAULA "CULER" TINGUI COPYRIGHT! NO ESTEM PARLANT DEL DISSENY, SINO DE LA PARAULA EN SÍ… MOLT FORT! "CULER" NO PERTANY AL BARÇA, SINO A LA SOCIETAT EN GRAL.

  NO FOTEM HOME, QUE AL FINAL HAUREM DE PAGAR PER L'AIRE QUE RESPIREM!