La Guàrdia Civil intervé a una empresa molinenca per fer samarretes del Barça sense autorització del club

La Guàrdia Civil ha intervingut uns fotolits d’impressió per roba de la marca Futbol Club Barcelona als responsables de la pàgina web www.samarreta.cat, de Molins de Rei. A la pàgina web s’oferien samarretes amb estampats que presumptament no respectaven la propietat industrial del Barça.

Fotolits intervinguts (Imatge cedida per la Guàrdia Civil)

Set vinils (fotolits d’impressió) per realitzar impressions en gènere tèxtil amb estampats del Futbol Club Barcelona ha estat el material intervingut per la Guàrdia Civil en un establiment de Molins de Rei que també és el responsable de la web a través de la que es venien les samarretes.

Ha estat precisament a través de la xarxa com els agents policials van trobar que es venien unes samarretes amb iconografia del Barça i sense l’autorització del club blaugrana. Les imatges realitzades als fotolits i que s’estampaven a les samarretes eren una mà estesa amb els colors del Barça, la inscripció “Barça t’estimo, 5-0”, “maneta culer” i similars. La paraula “culer” és el motiu d’aquesta operació, ja que està registrada pel Futbol Club Barcelona.

La Guàrdia Civil ha arribat fins a l’empresa que ha comés el presumpte delicte contra la propietat industrial a través de la seva pàgina web, en la que a dia d’avui no queda ni rastre dels models intervinguts per la policia. A la pàgina del Facebook fins ahir a la tarda es podien veure els models, però a hores d’ara ja han estat eliminats.

Els fotolits han estat trobats per la Guàrdia Civil a l’interior d’unes capses de la botiga responsable de la web, barrejats amb gènere tèxtil, a més de diverses comandes ja preparades de diverses samarretes amb els estampats que feien referència al Barça.

La investigació de la Guàrdia Civil es centra en quantificar el número de productes que es podrien haver arribat a comercialitzar des de Molins de Rei sense respectar els drets de la propietat industrial. Els propietaris de la web han indicat a aquest diari digital que no es va arribar a fer l’enviament de cap samarreta i, per tant, “no s’ha comés cap delicte”, asseguren en la seva defensa. En canvi, apunten, sense donar noms, a altres col·lectius o establiments de Molins de Rei i rodalies que també incompleixen els drets de propietat industrial del Futbol Club Barcelona i que no han estat intervinguts.

Fotolits intervinguts que incompleixen els drets de propietat industrial (Imatge cedida per la Guàrdia Civil)

Actualització (17:20): Les fotografies obtingudes de la web amb els models de samarreta i dessuadora intervinguts han estat retirades de Viu Molins de Rei a petició dels propietaris del seu disseny.

El text d’aquesta noticia ha estat modificat aclarint alguns punts per part de persones implicades en la noticia. Des de Viu Molins de Rei ens reafirmem amb el compromís amb la informació rigorosa, com hem fet des del primer dia. Per això hem anat més enllà de la informació oferida per la Guàrdia Civil i hem assenyalat la pàgina web responsable, a la que vam arribar fruit d’un treball periodístic, com la resta d’informacions publicades en aquesta pàgina web.

Recomanacions personalitzades