Rebeca Jiménez i Lidia Guevara canten a l’Eitwo dins del programa “Girando por Salas”

Rebeca Jiménez va presentar temes del seu futur disc

La cantautora Rebeca Jiménez va oferir el passat disssabte un concert a la sala Liverpool de l’EiTwo. La segoviana va cantar temes del seu primer disc Todo Llegará i del seu proper àlbum encara sense nom.

L’artista està compaginant la gira amb la gravació del nou disc malgrat que el que més li ve de gust a partir de gener o febrer és parar de tocar. “Només tinc el cap ficat en el nou disc”, explicava Jiménez en una entrevista concedida a Viu Molins de Rei.

Tocant el piano i acompanyada a la guitarra per Mario Raya i amb Toni Jurado a la percussió, Jiménez va cantar peces lentes i melòdiques com el single “Despertarme contigo” o “Antes de marchar” i d’altres més rítmiques com “Para volar”. El primer àlbum de la cantant té influències dels Beatles, Norah Jones, Bob Dylan, tot i que “en el moment que componia els temes escoltava artistes com  Lucinda Williams, Martha Wainright o Rachel Yamagata”, va comentar la cantant.

Al concert va incloure una cançó de la també cantautora Victòria Gastelo titulada “Si tu piensas en mi”. Finalment i sota petició del públic, Jiménez va versionar el tema “De haberlo sabido” del cantant Quique González amb qui va col·laborar a diferents àlbums i a qui la cantautora mostra el seu agraïment: “em va ajudar a convèncer-me de seure’m davant d’un piano i ja està. Em deia seu i toca les teves cançons”.

La vicentina publicarà el seu primer disc el 2011

Minuts abans de l’actuació de Rebeca Jiménez va ser el torn de la vicentina Lídia Guevara que va presentar al públic algunes de les cançons que conformaran el seu primer disc, que s’anomenarà Memoria de elefante i es publicarà a principis de l’any vinent. Era la segona vegada que Guevara cantava a Molins de Rei i es va mostrar il·lusionada de cantar en una sala on fa anys havia treballat de cambrera.

A l’espera del seu primer disc, la cantant vicentina ha estat la telonera d’artistes com Dani Martín, Suzanne Vega o Lucas Masciano i fa uns anys va formar part del grup Banghra. A finals del 2008, Guevara va abandonar el grup per buscar nous camins musicals: “vaig agafar la guitarra i vaig començar a compondre cançons autobiogràfiques” comenta l’artista. Cançons com “Una rima asonante” o el single “Nadie como tú” van sonar dissabte a la sala Liverpool de l’Ei Two. La cantautora també va versionar “Save tonight” de Eagle Eye Cherry.

El concert s’enmarcava dins de la primera edició del programa “Girando por salas”, una iniciativa del Instituto de Artes Escénicas y de la Música (INAEM) per promoure nous artistes i potenciar la música en directe. Un total de 50 grups i cantants s’estan presentant entre novembre i desembre per diferents sales de tot l’Estat.

Irina Gimeno / Anna Tapia

Recomanacions personalitzades