El Trencaclosques celebra el seu segon aniversari

El Trencaclosques ja porta dos anys en funcionament i el passat divendres ho va celebrar amb tots els seus usuaris. El servei d’atenció a la infància de Molins de Rei, ubicat al carrer Raseta, celebra que tant el projecte “Espai Familiar” com el “Minuts Menuts” siguin utilitzats per la ciutadania.

Moment de la celebració de l'aniversari del Trencaclosques (Ajuntament de Molins de Rei)

El bon funcionament del servei queda avalat perquè el Trencaclosques ha estat escollit com a Pràctica Significativa per la seva aportació innovadora i de qualitat a les polítiques i serveis municipals en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer.

L’Espai Familiar acull dos projectes: l’Espai Obert de Joc i l’Espai Familiar, pròpiament dit. Aquests dos espais dibuixen una mateixa línea de treball, amb els infants i les seves famílies,

Moment de la celebració de l'aniversari del Trencaclosques (Ajuntament de Molins de Rei)

que comença en el primer moment de vida i acaba als tres anys. A l’Espai Familiar es programen xerrades i activitats formatives i lúdiques adreçades a les famílies amb infants entre els 0 i 3 anys. L’Espai Obert de Joc, per la seva banda, s’adreça als infants d’un a tres anys, acompanyats d’un adult. Allà, poden jugar i relacionar-se amb altres infants; mentrestant, els adults, a més de participar en el joc, tenen l’oportunitat d’aprendre a observar-los i a intercanviar experiències i coneixements amb la resta de famílies i professionals del servei. L’horari d’aquest servei és de dilluns a divendres de 16 a 19 h.

L’altre servei del Trencaclosques és “Minuts Menuts”, un servei de guarda de nens i nenes de 16 setmanes a 3 anys per donar resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals dels seus pares i mares. L’horari del servei és de dilluns a divendres, de 9.30 a 12.30 h i de 16 a 19 h.

Murals amb alguns moments dels dos anys d'existència del Trencaclosques (Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades