Ajuntament i Generalitat acorden el pla de finançament per la nova llar d’avis

L’Ajuntament de Molins de Rei i la Generalitat de Catalunya s’han compromès a construir una llar d’avis amb 100 places de residència i 30 de centre de dia al Barri de la Granja.

L’Ajuntament de Molins de Rei i la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania s’han posat d’acord en el model de finançament per la construcció d’una nova llar d’avis a la vila. Aquesta es situarà al Barri de la Granja, en un solar de titularitat municipal just darrere de les instal·lacions del nou CAP i el poliesportiu La Sínia. Amb aquest nou servei es podrà millorar l’atenció i la qualitat de vida de la gent gran, a més d’ampliar el número de places residencials i de centre de dia a Molins de Rei, que a dia d’avui han quedat absolutament desbordades.

Actualment, la llar d’avis municipal Dr. Josep Mestre té capacitat per 30 places residencials i 10 de centre de dia. Segons el Regidor de Serveis Socials, Xavier Montserrat, el compromís entre el consistori molinenc i la Generalitat de Catalunya és “construir una nova llar d’avis 100 places residencials i 30 de centre de dia”. Segons ha explicat Montserrat, “el model econòmic serà de concertació bonificada de places públiques“, per tal d’assegurar la recuperació de la inversió inicial en la construcció de l’equipament.

Aquest acord de finançament és un altre servei que deixa fet el tripartit abans de cedir la Generalitat a CiU. La consellera Carme Capdevila ho va anunciar en una visita a la vila el passat mes de setembre i, efectivament, abans de deixar el Govern s’ha fet efectiu l’acord de finançament amb l’Ajuntament.

Jose Polo / David Guerrero

Recomanacions personalitzades