L’Ajuntament de Sant Feliu fa front comú per exigir l’inici de les obres del soterrament

Tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sant Feliu (PSC, CiU, ICV-EUiA, PP i ERC) han exigit avui de forma unitària al Ministeri de Foment la licitació de l’obra del soterrament del tren al seu pas per Sant Feliu l’any 2011.

L’alcalde de la ciutat, Juan Antonio Vázquez, acompanyat dels portaveus municipals dels diferents grups polítics, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per reclamar al Govern de l’Estat que estableixi els mecanismes pressupostaris necessaris per licitar les obres l’any vinent i que compleixi amb els compromisos acordats en un calendari raonable. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “tenim el conveni de finançament de l’obra signat l’any 2006 entre l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment i disposem també del projecte constructiu redactat, així que el que toca ara és la licitació del projecte”.

L’Ajuntament de Sant Feliu lamenta que els pressupostos generals de l’Estat per a 2011 no hagin recollit la demanda de l’Ajuntament de licitar el projecte que el consistori va traslladar per carta a primers de setembre al Secretari d’Estat d’infraestructures, Víctor Morlán. Alhora, el consistori també lamenta que tampoc s’hagi aconseguit una partida pel soterrament a través de les esmenes presentades per diferents grups parlamentaris. Tot i això, l’alcalde s’ha mostrat contundent en assegurar que el pressupost del soterrament és d’uns 110 milions d’euros, quantitat perfectament assumible per les diferents administracions implicades, ja que el termini d’execució de l’obra és de tres anys i si el projecte es licita al 2011, tal i com reclama el consistori, les obres no començarien fins a final d’any.

El soterrament del ferrocarril és una reivindicació històrica a Sant Feliu des de fa tres dècades i constitueix la transformació urbana més important de la ciutat en els propers anys ja que permetrà cohesionar i ordenar un municipi històricament dividit per les vies fèrries. El soterrament és la solució per superar les molèsties i la inseguretat que suposen les vies en el mig de la ciutat. Alhora, la realització de l’obra obre noves oportunitats per Sant Feliu amb la prolongació del tramvia. L’alcalde ha subratllat que “el projecte no pot deixar-se en el calaix atenent al gran esforç fet en els últims quatre anys per tirar-lo endavant, a la necessitat imperiosa que té per la ciutat i al compromís acordat sobre la seva execució”.

Recomanacions personalitzades