Prop de 20.000 persones han gaudit del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Amb gairebé 20.000 espectadors ha tancat la seva 14a edició el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. Milers de persones han participat dels més de cinquanta espectacles de sala i de carrer, així com de les gales, les exposicions, els tallers, els documentals i d’altres activitats paral·leles, que s’han desenvolupat en el marc del Festival.

Actuació de la gala Pallassos sense Fronteres (Festival Internacional de Pallassos de Cornellà)

Amb aquest èxit de públic els organitzadors fan una valoració global molt positiva d’aquesta darrera edició del Festival que ha tingut lloc del 19 al 28 de novembre a la ciutat de Cornellà de Llobregat. Tot i el fred d’aquest cap de setmana, els espectacles de carrer han tingut una gran expectació i la plaça Sant Ildefons es va emplenar dissabte i diumenge, així mateix, les gales de Alapista! van omplir totes les localitats. La sala Pisa i la sala Romagosa van registrar també molt bones entrades, especialment amb les actuacions dels Germans Poltrona i dels Umbilicals Brothers, que van exhaurir les localitats.

Els australians van suposar un gran tancament per a la 14a edició del Festival que a trets generals ha tingut un funcionament més que favorable, fidel als trets que es va marcar d’arrencada: una extensa programació, equilibrada pel que fa a espectacles tradicionals i contemporanis, curosa amb els pallassos i les pallasses de casa, tot posant èmfasi a la participació internacional. I per damunt de tot, a la qualitat.

La programació de la 14a edició ha destacat per la potenciació dels espectacles i dels artistes catalans i la promoció de les pallasses, tot intensificant el seu caràcter internacional. Als escenaris del Festival han representat els seus millors espectacles les 35 companyies de clowns nacionals i internacionals de les quals 16 són estrangeres, 16 catalanes i 3 de la resta d’Espanya.

Reconeixements a la solidaritat

El Nas d’Or 2010 ha estat atorgat a l’Angie Rosales, fundadora de Pallapupas Pallassos d’Hospital i, per extensió, als Pallapupas per la tasca que desenvolupen als hospitals del nostre país. Així mateix, la direcció artística del Festival ha volgut tenir un record especial per al recent desaparegut Joan Busquets, amb el lliurament especial del Nas d’Or Honorífic en reconeixement a la seva trajectòria professional com a pallasso, gestor i director teatral.

Recomanacions personalitzades