La Generalitat aprova 6,6 milions per finançar l’ampliació de la planta de triatge de residus

El tripartit de la Generalitat ha deixat com a obra póstuma a Molins de Rei l’ampliació i millora de la planta de triatge de residus. En acord de govern aprovat dos dies després de les eleccions, amb el Govern en funcions, s’ha aprovat una subvenció per finançar les actuacions de remodelació, actualització i ampliació de la planta de triatge de brossa inorgànica de Molins de Rei.

Exterior de la planta de triatge de Molins de Rei (AMB)

La subvenció serà de 6,6 milions d’euros per fer diferents actuacions de millora i ampliació de la instal·lació per tal de garantir el manteniment  de la capacitat de tractament de la planta, així com la millora del servei que dóna al municipi de Molins de Rei i a altres municipis que tenen implantat el model de recollida “residu mínim”.

El Govern va autoritzar ahir atorgar la subvenció a l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’entitat titular de la instal·lació situada a Molins de Rei. No és l’Ajuntament qui rep la subvenció, sinó aquesta institució que gestiona la planta de triatge.

Aquest acord de govern en el temps de descompte del tripartit es deu en gran part a la implicació de la molinenca Genoveva Català al capdavant de l’Agència de Residus de Catalunya. De fet, des d’Iniciativa i Esquerra de Molins de Rei s’assegura que la subvenció ha arribat “gràcies a la feina feta per la direcció de l’Agència Catalana de Residus i la regidoria dirigida per IiE per Molins de Rei”. Fa un mes es va signar el conveni de col·laboració amb l’entitat que gestiona la planta de triatge i ara ja s’ha fet realitat el finançament per millorar l’estat de la planta situada a Molins de Rei després d’aprovar-se en l’executiva de la Generalitat.

La inversió del Govern en les millores de la planta de Molins de Rei s’emmarca en el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals, que promou l’Agència de Residus de Catalunya, per tal dotar el país d’infraestructures de residus sostenibles i innovadores, que permetin aprofitar i valoritzar al màxim possible els residus que tots plegats generem a les nostres llars.

Les obres, inicialment estaven previstes en 4 milions d’euros, però finalment la subvenció serà de 6,6 milions. Es preveu que estiguin finalitzades a finals de 2012.

Recomanacions personalitzades