Els últims minuts per votar

La Sinia, a pocs minuts de tancar el col·legi electoral

Així de buits estaven els col·legis electorals aquest vespre, al voltant de dos quarts de vuit, a pocs minuts que es tanquessin les seves portes als votants. A les sis de la tarda, sortien els resultats del segon sondeig, que anunciaven que més de la meitat dels molinencs i molinenques ja havien votat, amb un 51,13 % de particiapció, gairebé dos punts més que en les darreres eleccions al Parlament (49, 34%). En canvi, al conjunt de Catalunya, en aquest segon avenç de participació només s’havia registrat un 48,39 % de participació.

Els qui els ha tocat passar el dia de diumenge a les meses electorals, comentaven que la participació ha estat bastant igualada pel que fa al al matí i la tarda. A l’hora de dir quan hi havia hagut més participació, no s’han acabat de posar d’acord. Finalment, al Pont de la Cadena i a l’Alfons XIII han arribat a la mateixa conclusió, que potser es podria dir que al matí els molinencs s’han animat una mica més a votar que a la tarda, però ho deixarien aproximadament entre un 60% i un 40%, respectivament. De fet, a l’Alfons XIII al migdia s’han creat cues per votar, ja que la gent ha aprofitat l’hora de dinar per anar en família i grup nombrosos a fer exercici del dret a vot.

Tot i que la majoria de col·legis al voltant de les vuit del vespre estaven gairebé buits, encara hi han acudit a votar els més tardans, que per diversos motius, encara no ho havien fet. A l’Alfons XII, l’Anna Simon, s’ha acostat a votar quan quedaven 10 minuts per l’hora, “sempre voto al matí, però avui he estat treballant tot el dia i no he pogut venir fins ara“. L’Antonia Ruiz estava fora però tot i que no n’estava segura ha aconseguit arribar a temps: “vinc de Girona i per sort no he trobat caravana i he pogut votar“.

D’altra banda, també hi ha gent que va a votar a última hora no perquè estigui fora, sinó perquè prefereix anar-hi quan no hi ha tanta gent, com és el cas de la María Gonzalez, que ha anat a votar a La Sínia, quan quedaven pocs minuts perquè fossin les vuit: “Voy por la tarde, porque estoy más tranquila, y hay menos gente, suelo hacerlo así”. A en Dídac Gonzalez també li agrada anar a votar cap al tard : “normalment vinc a última hora, perquè es diumenge i la nit anterior surts de festa o et despertes tard”.

L'última persona a votar al CEIP Alfons XIII

I amb els últims ciutadans votant arribava el final d’una jornada electoral que ha acabat sense incidències tal com explicaven les encarregades d’una de les meses del col·legi electoral de l’Alfons XIII, quan a un minut perquè tanquessin les votacions, han arribat dues noies de pressa i corrents sense saber si encara estaven a temps de votar ni en quina de les taules els tocava fer-ho. I és que a vegades, compromisos com la feina o estar fora, dificulten arribar a l’hora per exercir el dret a vot. Un dia que veu el seu final i dóna pas a l’inici d’una nit de resultats, victòries, derrotes, felicitacions i sorpreses.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *