Ricard Domènech: “Polítiques d’esquenes a la gent”

És una veritat coneguda que a base de repetir una idea, encara que aquesta no sigui certa, queda fixada en la ment de les persones degut a dita repetició. És el que es coneix en la comunicació lingüística com a fixar un marc conceptual.

En això, els partits d’esquerres a Catalunya i els seus aparells de propaganda al capdavant, n’han estat abusant durant dècades. Ho han fet perquè ens han volgut implantar dos tòpics que no són certs, però que a força de ser repetits, s’han acabat convertint en marcs conceptuals de referència.

Ja és hora de fer caure, de destruir aquests marcs.

En primer lloc, associen constantment progressisme a partits d’esquerre.

Ja n’hi ha prou. La idea de progrés neix al segle XIX associada a Augusto Comte, i Comte no és precisament un socialista, sinó més aviat, un conservador.

Però més enllà d’això, el terme progrés com l’entenem avui, està lligat a l’estat del benestar. I aquest és un concepte que sorgeix fruit d’un pacte, d’un consens de totes les tendències polítiques democràtiques que en acabar la Segona Guerra Mundial i amb l’objectiu de recuperar per als europeus els seus nivells de benestar socioeconòmic el més ràpidament possible fan viable que; independentment de la formació política que governi als europeus, aquests tinguin els seus drets socials garantits.

Per tant, no us apropieu més del progrés, ens pertany a tots.

I en segon lloc, diuen que únicament són els partits d’esquerres els que fan polítiques socials. Novament una mentida. El tripartit s’ha encarregat de demostrar-nos ho durant aquesta última legislatura, tal com en Josep Lluís Cleries, responsable de polítiques socials de CDC ens ho va fer veure ahir en una xerrada al local de CiU de Molins de Rei .

Tal com diu en Cleries, més que polítiques d’esquerres en l’àmbit social, el tripartit el que ha fet són “polítiques d’esquenes a la gent”.

Les dades en les que es troba avui Catalunya, són reveladores d’aquesta manca d’actuació:

Un 18% d’atur del qual un 40% és atur juvenil, un 30% de fracàs escolar i un 20% de catalans que es troben per sota del llindar de la pobresa.

Les polítiques socials de CiU van orientades a reforçar l’entramat social del país amb l’objectiu de reforçar la cohesió de la nació. Per aquest motiu farem més polítiques de famílies, la llei de la dependència, el gran fracàs del Tripartit volem que avanci cap a una llei de l’autonomia personal i farem polítiques per a fomentar el primer dret social dels catalans, el dret al treball.

Un dret que hem de garantir fomentant l’ocupació, creant riquesa, i això vol dir que els nostres empresaris han de trobar les condicions per a poder crear aquesta ocupació, perquè després puguem redistribuir la riquesa creada a la societat en forma de polítiques socials i no com ha passat en aquesta última legislatura on el govern del Tripartit ha fet aquestes polítiques a base d’augmentar els impostos dels catalans.

Ricard Domènech, president de CIU Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

Etiquetes: