Molins de Rei mostra el seu rebuig a la violència de gènere en un acte emotiu

Assistents a l'acte durant la lectura del Manifest

En cas de violència, trenca el silenci; sota aquest lema es van reunir el dia 25 de novembre a les 7 de la tarda una vuitantena de persones per commemorar el Dia Internacional Contra La Violència Envers Les Dones. L’Ajuntament de la Vila mostrava una pancarta en solidaritat amb la lluita contra aquest tipus de violència, i una segona pancarta al terra amb un llaç dibuixat representava “la denuncia, la seguretat que hi ha moltes coses a fer i que malgrat la crisi no volem retallades cap a les mesures que impulsen la igualtat”, va explicar Laura Duran, regidora de Polítiques d’Igualtat entre Dona i Home.

L’alcalde, Ivan Arcas, va iniciar la lectura del Manifest conjunt acordat per la Generalitat de Catalunya, les diferents Diputacions i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, entre d’altres; i al qual va adherir-s’hi per unanimitat el ple municipal de l’Ajuntament de la Vila. El text, que van continuar llegint representants de diverses entitats de la vila, recorda els noms de les dones i nens víctimes de la violència masclista a Catalunya durant el 2010. Reconeix els esforços que s’han fet per combatre-la, però també parla de la necessitat d’un canvi més profund en els models per acabar amb les opressions i discriminacions contra les dones: “Sabem que continuen subsistint determinats comportament, imatges i estereotips que contribueixen a fer possible, encara, la violència masclista”, asegura el Manifest.

Pancarta que adornava la plaça de la Vila

Després de la lectura, es va fer un minut de silenci, seguit d’un seguit de cançons interpretades per un quartet de vent de l’Escola Municipal de Música, que sonava a la vegada que els assistents deixaven espelmes al voltant del llaç. L’última de les cançons interpretades va ser El Cant dels Ocells.

A l’acte van assistir dos Mossos d’Esquadra: “fem un treball conjunt, ells ajuden en l’atenció de dones maltractades”, va explicar Duran.

El 25 de novembre té el seu origen en el brutal assassinat el 1960 de les germanes Mirabal, activistes polítiques, mortes a garrotades per ordre de Rafael Trujillo, dictador de la República Dominicana.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre estan programades diferents activitats a la vila impulsades dels de Pla d’Igualtat.

Recomanacions personalitzades