“Madres e hijas”, aquest divendres al Cineclub

Aquest divendres 26 de novembre, el CineClub Hal2002 porta la pel·lícula “Madres e hijas”. Jaume Claver, crític de cinema molinenc, analitza el film que es podrà veure a partir de les 22h al Foment Cultural i Artístic:

Rodrigo García és un director de televisió i cinema colombià, fill del famós escriptor Gabriel García Márquez. No ha seguit els passos del seu progenitor, però si ha buscat un altre tipus d’escriptura: les imatges cinematogràfiques. La seva filmografia reflecteix de manera acurada el món femení. Procura apropar-se a les seves inquietuds, als seus desitjos, analitzant detalladament cada un d’aquests detalls que a la dona li preocupa, li il·lusiona i envolta el seu particular univers.

Madres e hijas narra la commovedora història de tres dones i la força del irrompible llaç que s’estableix entre elles. La pel·lícula reflecteix perfectament com aquestes relacions afecten en l’esdevenir diari de les protagonistes i de les persones -familiars o amics- que les envolten o acompanyen en les seves tasques quotidianes. El film planteja des del desig de la dona a ser mare i la dificultat que comporta aquesta decisió, a la dona que busca el sentit de la seva existència i si està preparada per tenir fills, mostra la lluita diària de compaginar la vida laboral -ser competitiva i eficient en un món d’homes -i tenir una vida personal consolidada, o la constant recerca de l’adequada entesa entre mares i filles i altres problemes menors perfectament esmicolats al llarg de les dues hores de metratge.

En aquesta pel·lícula coral, destaquen dues actrius per motius ben diferents: Annette Bening, capaç de sustentar amb la seva mirada i la seva gestualització cadascuna de les escenes en què apareix, està portentosa, i Naomi Watts -bellesa i talent unit a un personatge que tot just deixa entreveure els seus sentiments. L’home té un pes testimonial en Madres e hijas. La seva presència només serveix de suport per poder entendre millor certes reaccions dels diferents personatges femenins.

Un film que busca acostar-se a la dona des del respecte i la complicitat d’unes actrius que estan en plena forma interpretativa.
Rodrigo García és l’autor de dues pel·lícules interessants i molt recomanables: Cosas que diría con sólo mirarlas (2000) i Nueve vidas (2005). Ja podeu suposar que l’univers femení és l’únic protagonista estel·lar.

Jaume Claver

Recomanacions personalitzades