El Dia de l’Emprenedor es celebra a Molins de Rei però no premia a cap molinenc

La sisena edició del Dia de l’Emprenedor es va celebrar el passat dijous al pavelló de l’Institut Bernat El Ferrer de Molins de Rei. Hi van participar set instituts amb un total de 182 alumnes de Molins de Rei i rodalies. Els premis van recaure en instituts de Sant Vicenç dels Horts i Corbera de Llobregat.

Pavelló del Bernat el Ferrer durant el Dia de l'Emprenedor (Ajuntament de Molins de Rei)

De Molins de Rei van ser 73 els alumnes que van assistir al Dia de l’Emprenedor, en representació dels instituts Lluís de Requesens i Bernat El Ferrer. La resta de participants eren de municipis de la Vall Baixa del Baix Llobregat. Abans del concurs d’idees innovadores i emprenedors, l’emprenedor molinenc Àlex Francés, de l’empresa e-urek, va fer una ponència tècnica sota el títol “La innovació en la posada en marxa d’un negoci”.

El concurs d’idees innovadores el va guanyar l’institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts amb un projecte anomenat “Ecomercat”, centrat en el comerç de compravenda d’objectes de segona mà. La proposta és que el consumidor deixi objectes que no necessiti i que pretenia llençar a canvi d’un fons petit i els altres clients puguin optar a la seva adquisició a un preu molt reduït. D’aquesta manera, el projecte considera que redueix la quantitat de deixalles, aconsegueix un estalvi de diners tant dels compradors com dels venedors i una disminució de la despesa municipal a través de la reducció del reciclatge. Aquest comerç es plantejaria des del punt de vista ecològic.

D’altra banda, el concurs d’emprenedors el va guanyar l’institut de Corbera, després de la deliberació d’un jurat format per membres de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Jove Cambra Internacional de Catalunya. Per a l’organització, l’edició del 2010 del Dia de l’Emprenedor ha estat un èxit de participació.

Recomanacions personalitzades