Laura Peradalta: Salvem del foc Collserola

L’any 2009, i després de la gran ventada a Catalunya, es creà la plataforma ciutadana “Salvem del Foc Collserola”, impulsada pels veïns de La Rierada.

En només un any s’han recollit més de 12.000 signatures demanant responsabilitats a la Generalitat per tal que es destini una partida dels pressupostos a la neteja i manteniment de la muntanya.

Així doncs, i per tal de fer ressò d’aquesta campanya, durant aquest darrer any s’han anat fent accions diverses, com ara penjar pancartes al pont de l’autopista, posar bancs d’elaboració pròpia fets amb troncs d’arbres caiguts a Collserola, realitzar un mural a la sortida de la vila amb el lema “salvem del foc collserola.blogspot.com” recordant a la gent que més de 12.000 persones ja han signat a favor de la petició de retirar els arbres caiguts, etc.

Actualment a Collserola, després d’haver patit la ventada del 2009 i la nevada del 2010, i malgrat haver-se declarat Parc Natural recentment, encara hi ha camins tallats, milers d’arbres caiguts, pistes secundàries impracticables, excés de massa forestal seca, etc. i per tant, el risc d’incendi encara és molt elevat.

Tot i el suport de l’Ajuntament a la campanya i els recursos extraordinaris destinats a la neteja del parc (que han estat, però, insuficients), des de la CUP de Molins de Rei creiem que és intolerable aquesta situació i volem denunciar que la Generalitat ha destinat uns recursos ridículs per a una situació d’aquestes característiques. Tanmateix, cal dir que l’Ajuntament de Molins de Rei no ha estat capaç de reclamar que es posin realment els mitjans necessaris per tenir una Collserola en condicions, ja que malgrat ser Parc Natural està en la pitjor situació de la seva història.

Aquest estiu se n’han sortit, però què passarà l’estiu vinent si no es fa una bona neteja de la serra de Collserola? No són suficients la declaració de Parc Natural, ni les 12.000 signatures recollides, ni tant sols el recolzament dels Ajuntaments de Molins i el Papiol, així com dels partits polítics de la vila. Què cal fer, doncs, per millorar l’estat de Collserola i aconseguir que la Generalitat n’assumeixi responsabilitats? Nosaltres de moment seguirem denunciant la situació.

Laura Peradalta Sancho, CUP Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *