El cafè de Comerç Just de Molins de Rei ja està a la venda

La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir el divendres 19 a les set de la tarda la presentació del nou cafè de Comerç Just de Molins de Rei. Aquesta ha estat una iniciativa de l’Associació de Comerç Just de la vila, que conjuntament amb el projecte Cafè-ciutat d’Alternativa 3 ha empaquetat un cafè amb una imatge representativa de Molins de Rei: la Federació Obrera.

Presentació del cafè de Comerç Just de la vila a la Sala de Plens de l'Ajuntament

A l’acte hi van assistir Carme Arolas, de la Diputació de Barcelona; un representant  d’Alternativa 3; Víctor Puntas, regidor de Solidaritat i Cooperació que va expressar la seva satisfacció pel nou cafè: “El producte compleix amb els requisits, és un producte que és conegut abans de sortir a la venda, i a més té un sobrevalor per la gent de Molins de Rei. Esperem que la ciutadania faci aquest producte seu, és un bon regal per aquest Nadal, hem d’aconseguir que bars i restaurants el serveixin com qualsevol altra”.

Sílvia Bel, l’actriu molinenca, és la fadrina d’aquest producte solidari i va voler assistir a l’acte de presentació on va dir: “Si la meva imatge va lligada a un producte tan solidari, em sento molt honrada”. La presidenta de l’associació Comerç Just Molins de Rei, Rosa Maria Coso, va dir que el més important que pot fer un poble és ajudar: “Aquest cafè té dos valors, un valor participatiu perquè ha estat escollit per la gent de Molins de Rei i un valor solidari perquè permet a milers de camperols comercialitzar i tirar endavant el seu producte”.

Nou cafè de Comerç Just de Molins de Rei amb la imatge de la Federació Obrera

Durant l’acte s’havia de realitzar una videoconferència amb la cooperativa de Costa Rica, una de les cooperatives d’on prové el cafè de Molins de Rei, però per problemes tècnics, la connexió es va fer via telefònica. El cafè de Molins de Rei ja es pot comprar a la botiga del Comerç Just i ben aviat es podrà adquirir a diferents bars, forns i pastisseries de la vila.

A través del projecte Cafè-ciutat d’altres ciutats de Catalunya com Terrassa, Mataró, Manresa i Sant Quirze del Vallès, ja tenen el seu propi cafè de Comerç Just. Aquesta campanya, que es va iniciar el 2008, pretén vincular cada ciutat amb una cooperativa d’origen i fomentar el consum responsable de cafè.

Per triar el sabor del cafè i la imatge representativa del poble s’ha fet a partir d’un procés popular. A través d’un tast entre els comerciants es va escollir el sabor Costa Rica-Tanzània i mitjançant una votació, a la que podien participar tots els vilatans, es va escollir la imatge de la Federació Obrera.

Recomanacions personalitzades