El casal de joves municipal renova la seva imatge

Després d’una reforma integral, el casal de joves ha obert les seves portes aquest dimecres a la tarda amb una visita a les noves instal·lacions.

Aspecte de la visita a la planta superior

La planta superior és un espai versàtil distribuït en cinc aules, incloent-hi una aula-taller, i una zona comuna amb taquilles i accés a internet.

Les sales estan dividides per envans mòbils, de manera que es podran adaptar a diferents tipus d’activitats que s’hi realitzin com ara tallers, xerrades o reunions.

La rehabilitació de l’edifici, ubicat a l’Avinguda València 21-23, també ha permès reordenar el soterrani, que ara compta amb onze sales – magatzem per les entitats que ho demanin, amb prioritat per aquelles que abans de les obres tenien la seva seu social al casal de joves, com l’Esplai Clariana, Molins de Rol o els Amics dels Pessebres.

EL regidor de Joventut Xavier Montserrat aprofitava la visita per explicar que després de les obres, el casal de joves municipal “és un espai potent, molt polivalent, una de les grans demandes dels joves de la vila”, destacant la possibilitat de “crear amb noves tecnologies” que tindran els joves que facin ús del local.

La reforma planificada el 2006 ha tingut un cost total de 182.000 euros i ha permès adaptar els accessos així com millorar la instal·lació elèctrica de l’edifici. Aquesta intervenció ha comptat amb  una aportació de 30.000 € de l’Ajuntament, així com subvencions de l’INJUVE, la Secretaria de Joventut i del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Precisament, el secretari general de Governació Jaume Oliveras, va assistir a la visita inaugural i va destacar que “la rehabilitació ha transformat el local, ara és un espai molt agradable”.

Des d’avui mateix el Casal de joves municipal resta obert a les entitats que el vulguin utilitzar. Per fer-ho, els col·lectius juvenils hauran de fer una sol·licitud prèvia i presentar el seu projecte a la Regidoria d’Emancipació Juvenil.

Recomanacions personalitzades