El 14è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà aplega els millors clowns nacionals i internacionals

La ciutat de Cornellà de Llobregat acollirà del 19 al 28 de novembre una nova edició del Festival Internacional de Pallassos. La programació de la seva 14a edició destaca per la potenciació dels espectacles i dels artistes catalans i la promoció de les pallasses, tot fent especial èmfasi en el seu caràcter internacional. Hi participaran un total de 35 companyies de clown, teatre i circ; 16 internacionals, 16 catalanes i 3 espanyoles.

Moment de la presentació als mitjans del Festival Internacional de Pallassos

Als escenaris del Festival representaran els seus millors espectacles les 35 companyies de clowns nacionals i internacionals de les quals 16 són estrangeres, 16 catalanes i 3 de la resta d’Espanya. Dins del Festival també s’han programat nombroses activitats per a tota la família com ara conta contes a les biblioteques, tallers per a nens i nenes, documentals, espectacles solidaris, exposicions de fotografia…

El Festival, considerat per la Unió Europea com un de les més importants del continent en el seu gènere, s’ha celebrat cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els registres del llenguatge del pallasso. El Festival és una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional en cadascuna de les diferents escoles d’aquest art: l’estil dels pallassos de l’Est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l’humor de l’absurd i la ironia mordaç. Tant els protagonistes del Festival com els artistes que hi participen, any rere any, treballen per enaltir la figura del clown.

Per tal de configurar la programació del Festival d’aquest any, els nous directors artístics, l’Alex Navarro i el Jordi Juanet “Boni”, han mantingut algunes de les línies consolidades en les edicions anteriors, alhora que han volgut donar-li un nou aire, dotant-lo de noves propostes que responguin a les expectatives, tant de les institucions com del públic assistent. Aquesta voluntat dels directors s’ha concretat en promoure els artistes de casa nostra, potenciar la presència de pallasses i implicar a la ciutat de Cornellà.

Diferents espais del Festival

El Festival es desenvoluparà en diversos escenaris de Cornellà perquè tots els ciutadans puguin gaudir dels diferents espectacles. La carpa instal·lada a la plaça de Catalunya, amb un aforament per a uns 1.200 espectadors, acollirà una gala de pallassos, anomenada ALAPISTA! Aquesta gala ha estat concebuda per a tots els públics i hi participaran els artistes internacionals: Avner The Eccentric -EUA-, Pa & Trik –França-, Pata de Perro –Mèxic- i Val de Fun -Ucraïna-; els catalans: Dandy Clowns i Monti; i la pallassa espanyola Marta Carbayo, acompanyats per l’orquestra del mestre Jorge Sarraute. L’espectacle el presentarà el polifacètic Marcel Escolano i serà dirigit per Àlex Navarro i Jordi Juanet.

Pels escenaris de la Sala Ramon Romagosa, la Sala Cinema Pisa i La Fragua de les Arts, hi passaran les diferents representacions programades de les companyies: Alba Sarraute (Catalunya), Carlo Mô (Catalunya), Cia. Lolita Corina (Catalunya), Cia. Okupa Mobil (França), Christian Atanasiu (Alemanya / Catalunya), Cristi Garbo (Catalunya), Dudu Clown (Catalunya), Eugenia Manzanera (Espanya), Germans Poltrona (Catalunya), Okidok (Bèlgica), Paolo Nani (Dinamarca/Itàlia), Pepa Plana (Catalunya), Pierre Pilatte & Sophie Borthwick (Bèlgica/Escòcia) i Umbilicals Brothers (Austràlia).

En tercer lloc, la programació a l’aire lliure tindrà lloc, principalment, a la plaça Sant Ildefons i a la plaça de l’Ajuntament. Tot i això, els cornellanencs i visitants podran trobar-se alguna sorpresa a la plaça de Catalunya, a la Rambla i, fins i tot, a alguna façana de la ciutat.  Les companyies Carnage Productions (França), Chacovachi (Argentina), Infoncundibles (Espanya), Leandre (Catalunya), Los Gingers (Catalunya), Always Drinking (Catalunya), Claret Clown (Catalunya), Pata de Perro –Jason i Barucho (Mèxic), Pierre Pilatte (Bèlgica), Tangorditos (Argentina), Teatro Necessario (Itàlia), Trio Zindare (França) , revolucionaran els carrers de Cornellà.

El Festival de Pallassos, a la xarxa

Una altra de les novetats de la 14a edició del Festival, és la renovació del seu web oficial www.festivaldepallassos.com i la seva presència a les xarxes socials.  El Festival ha estrenat un nou web amb una imatge molt neta i una estructura senzilla que afavorirà l’accessibilitat i la navegació per les diferents seccions que l’integren.

Al web es podrà trobar tota la informació actualitzada del Festival; la programació completa, detall dels artistes i de les companyies que hi participaran, notícies i novetats, informació d’utilitat pel que fa als espais on es desenvoluparà el Festival i la seva localització. També hi haurà una secció específica per a la premsa.

Per tal de donar difusió del Festival a la xarxa, més enllà del web oficial, i promoure la interacció i la participació de la ciutadania, el Festival ha posat en marxa diferents canals de comunicació 2.0, a Facebook, Twitter i Youtube.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *