El 9 de març serà el “dia de les persones desaparegudes” en record a Cristina Bergua

El Congrés dels Diputats ha declarat el 9 de març com el “dia de les persones desaparegudes sense causa aparent”. La data del 9 de març ha estat escollida en record a Cristina Bergua, desapareguda a Cornellà en aquesta data de 1997.

La Generalitat ha donat suport en reunions prèvies entre el president Montilla i els familiars de Cristina Bergua (INTER-SOS)

La declaració del Congrés dels Diputats neix a partir d’una proposta impulsada des d’INTER-SOS, una associació sense ànim de lucre fundada l’any 1998 a Cornellà per la família de Cristina Bergua, amb l’objectiu de treballar en la recerca de persones desaparegudes i a ajudar a les famílies que es troben en aquestes circumstàncies. L’Associació va ser Declarada d’utilitat pública pel Ministeri de l’Interior el dia 27 d’abril de 2005.

La iniciativa és una declaració excepcional que ha comptat amb el suport unànim de tota la Cambra, tota la Junta de Portaveus i el dels membres de la Comissió d’Interior, en reconeixement a les famílies que pateixen aquest tipus de situacions. La data, el 9 de març, ha estat escollida en record a Cristina Bergua, desapareguda a Cornellà en aquesta data de l’any 1997. Des d’aquells moments tant la corporació local com la ciutadania han mostrat la seva solidaritat amb la família d’aquesta jove desapareguda en circumstàncies no aclarides als 16 anys.

L’Ajuntament de Cornellà ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del Congrés dels Diputats de declarar el 9 de març com el “Día de las personas desaparecidas sin causa aparente”. L’alcalde, Antonio Balmón, ha manifestat la seva satisfacció i ha elogiat aquesta declaració.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *