Concentració contra les accions de l’exèrcit marroquí a AL-Aaiun

El silenci, les espelmes, els poemes i una bandera saharauí han estat els protagonistes de la concentració en favor del Sàhara que s’ha celebrat a la plaça de la Creu.

Concentracío contra les accions de l'exercit marroquí al Aaiun

L’acte s’ha realitzat per denunciar les accions que el govern marroquí està fent a les rodalies d’Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. Durant el conflicte, un nen de 14 anys, Nayem El Gahri, va morir a causa dels trets disparats per policia marroquina. En homenatge al jove El Gahri i a tot el poble saharauí diversos molinencs van llegir una sèrie de poemes. “ La voz inocente de un niño, es culpable de la muerte, culpable del odio de los verdugos…” , així començava Culpable el primer dels poemes llegits.

L’assetjament  que està fent el govern marroquí al campament saharauí de Gdeim Izik, situat a 18km d’Al-Aaiun, ha provocat que molts dels seus residents abandonin les tendes i les seves pertinences. El silenci es va trencar al final de l’acte amb els aplaudiments d’un centenar d’assistents perquè “el poble saharauí senti que Molins de Rei està amb ell”.

Neus Valls i Anna Tapia

Recomanacions personalitzades