Les associacions de veïns celebren la seva primera trobada

El dissabte 13 de novembre va tenir lloc la I Trobada d’Entitats Veïnals de Molins de Rei. Amb la voluntat de fer-la anualment, enguany el barri acollidor ha estat el barri del Canal. Durant tot el dia les diferents entitats van mostrar la feina que fan durant l’any i es van realitzar tallers de manualitats com un taller d’auto maquillatge de fantasia per a nens, una demostració de cuina, o un curs de ball amb un monitor. Els assistents, a més, van gaudir d’un dinar popular en un dia assolellat i calorós que va permetre realitzar totes aquestes activitats al carrer.

L'alcalde Iván Arcas amb les presidentes de les diferents associacions veinals

L’alcalde de la vila, Ivan Arcas, durant els parlaments dels representants de cada associació, va destacar el fet que molts dels responsables d’aquestes associacions de la vila son dones i va explicar que “hi ha hagut moments que es creia que les associacions de veïns desapareixerien, però a Molins de Rei hem aconseguit que actualment tinguin més importància que fa 20 anys. Tenen locals i fan moltes activitats, des de l’Ajuntament creiem que són una manera de treballar per Molins de Rei”. Va afegir que de cara a l’any vinent esperen que el barri de la Granja i el centre de la vila tinguin ja la seva pròpia associació.

L’iniciativa d’aquesta trobada va ser de l’Ajuntament, tot i que moltes de les associacions ja havien intentat en algun moment una activitat semblant per estrènyer els vincles entre elles i millorar la comunicació. “És fantàstic, és molt bo que ens puguem comunicar entre nosaltres, que ens ajudem amb el material, que ens donem suport en les activitats. Nosaltres ja teníem aquesta col·laboració amb el barri de Can Graner, però ara tindrem aquest vincle amb totes les entitats”, ens explica l’Anna Grané, presidenta de l’Associació de Veïns Bonavista.

La primera Trobada s'ha celebrat al barri del Canal

La Meritxell Puig, tècnica del pla local de civisme, explica que aquesta activitat s’organitza amb l’objectiu de crear una xarxa i ens diu les seves impressions sobre el desenvolupament de la festa: “Està anant molt bé, vist com ha funcionat aquesta primera trobada, el nostre objectiu es fer-ne una anualment i de caràcter rotatiu, que vagi passant per tots els barris”.

L’agrupació Lorquina i un grup de dones marroquines van participar de la trobada instal·lant una carpa amb una mostra de la seva gastronomia. Nora Kichou, des de l’estand ple de pastissets de les dones àrabs, explica els motius de la seva participació: “Es una manera de que nos conozcan, de que se acerque la gente. Cuando algunas personas ven a alguien con un velo no nos hablan, les cuesta si no nos conocen”.

Anna Tapia i Irina Gimeno

Recomanacions personalitzades