Desmantellat un magatzem de ferralla il·legal a Molins de Rei

Un magatzem il·legal a Molins de Rei es dedicava a comerciar amb metalls al mercat negre. L’operació s’ha saldat amb 23 detinguts entre Hospitalet i Molins de Rei. El material sostret pels Mossos d’Esquadra supera els 2.800.000 euros.

materials sostrats per els Mossos

Material requisat al magatzem (Mossos d'Esquadra)

Dos magatzems de ferralla ubicats a Molins de Rei i l’Hospitalet de Llobregat es dedicaven a comerciar il·legalment amb metalls com el coure, el llautó o l’acer. Els Mossos d’Esquadra sospiten que el seu mercat era l’asiàtic. L’operació s’ha tancat amb la detenció de 23 persones entre les dues poblacions del Baix Llobregat. El magatzem situat a la nostra vila, emmagatzemava els materials arribats des de l’Hospitalet de Llobregat per després traslladar-los a foneries i posteriorment realitzar la venda. Els investigadors consideren que el grup operatiu que realitzava el robatori a les empreses actuava amb informació prèvia que provenia de l’entorn dels magatzems de Molins de Rei i l’Hospitalet. L’estudi de les transaccions entre el local de l’Hospitalet i el de Molins de Rei reflecteix que el de Molins de Rei havia comprat metall per valor de 150.000 euros en poc més de dos mesos al magatzem de l’Hospitalet.

Al desmantellament del magatzem de Molins de Rei es va trobar un vehicle sostret el passat cap de setmana a una empresa de fabricació i distribució d’aixetes de Sant Feliu de Llobregat, on els lladres van robar 50 tones d’aixetes, valorades en 2.800.000 euros, una furgoneta i un camió.

Aquest desmantellament s’emmarca en un operatiu dels Mossos d’Esquadra contra la sostracció de metall i que s’ha saldat amb 43 detinguts en total. Les detencions, a més de Molins de Rei, s’han realitzat a Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

Un material molt cotitzat

“És molt normal que arribi gent preguntant per metalls d’aquest tipus” segons un ex-treballador de la Deixalleria Municipal de Molins de Rei. També explica que l’instal·lació de la nostra vila està ben organitzada i per això arriba menys gent de la que pot arribar a les deixalleries d’altres municipis. “El fet de ser quatre persones treballant et dona molta seguretat en aquest aspecte” ha explicat a Viu Molins de Rei l’ex-treballador que prefereix restar en l’anonimat. “Arriben gitanos i marroquins de zones com Rubi o Badalona” i “reps amenaces en cas de que truquis a la policia”. Des de la seva experiència treballant a altres deixalleries de la zona reclama major protecció: “Els treballadors hauríem d’estar més recolzats per part de les forces de seguretat, ja que a vegades he arribat a sentir por dels extorsionadors”. La lluita per aquests metalls porta al darrera una petita “mafia” que fa patir als treballadors de diferents deixalleries.

Recomanacions personalitzades