Sant Just Desvern millora els accessos a l’Hospital Comarcal

La Diputació de Barcelona ha entregat a l’Ajuntament de Sant Just Desvern l’avantprojecte d’urbanització d’un nou recorregut adaptat per a vianants a través de l’Avinguda del Baix Llobregat que permeti la comunicació a peu dels habitants del municipi i Sant Joan Despí amb el nou Hospital Comarcal del Baix Llobregat.

L’avantprojecte, que defineix diferents alternatives d’itinerants adaptats, proposa una sèrie d’alternatives d’urbanització entre la carretera Reial (Sant Just Desvern) i l’Hospital Comarcal (Sant Just Desvern). El seu objectiu és millorar la seguretat viària, les condicions d’accessibilitat a peu al centre sanitari i una millora de la mobilitat en general. Aquesta connexió entre els dos municipis, aconsegueix també comunicar el nou parc ciclista de Sant Joan Despí amb els equipaments que es troben a l’acabament del carrer de Sadet a Sant Just Desvern.

El projecte dóna resposta a la necessitat que genera la construcció del nou Hospital Comarcal del Baix Llobregat, al municipi de Sant Joan Despí. Actualment, l’autovia B-23, principal entrada a Barcelona per l’Oest de la ciutat, constitueix una barrera pels vianants entre els dos municipis i malgrat que existeix un pas soterrat es fa palès la necessitat de generar aquest nou pas, més proper al nou Hospital. Igualment, el Pla de Mobilitat Urbana de Sant Just Desvern reconeix la necessitat de millorar l’accessibilitat a la xarxa de vianants i defineix l’eix de l’Avinguda del Baix Llobregat com a un futur itinerari per a vianants.

Recomanacions personalitzades