Lluís Carrasco: Temps difícils i bon govern

Molins de Rei , malgrat les critiques moltes vegades sense fonament dels grups de l’oposició , que s’incrementen a mesura que ens apropem a les properes eleccions, va endavant, millorant un xic cada dia, gràcies a l’acció d’un govern plural, que tenim l’orgull d’encapçalar i que ha posat per davant els interessos dels vilatans i vilatanes.

Al marge de que estem contents per l’acompliment en gran mesura dels objectius  que varem proposar en el nostre programa electoral, el cert es que el govern de coalició que hem conformat, al marge de petites discrepàncies lògiques de forces polítiques diferents, ha estat una eina molt positiva per al bon govern de Molins de Rei.

La bona gestió municipal, lligada al suport d’altres entitats supramunicipals com la Generalitat, la Diputació i el Govern de l’Estat, ha permès fer realitat molts dels objectius del mandat.

Podríem destacar-ne molts: La posada en funcionament del nou CAP amb ampliació de serveis i manteniment de serveis al vell, la política municipal d’habitatge amb la construcció en aquesta última legislatura dels pisos per gent gran, dels habitatges per gent jove, del reallotjament d’habitatges en risc a la Riera Bonet, dels nombrosos ajuts de lloguer, de la potenciació de la rehabilitació, etc.  La execució de les obres de la Federació Obrera (que s’acabaran aviat) pel que guanyarem un magnífic equipament cultural a la Vila, al marge de la configuració d’un Espai de Memòria Històrica que honorarà als molinencs que van protagonitzar la seva creació. La recuperació de la sala Gótica del Palau de Requesens com a equipament cultural, etc, etc.

Però la llista es llarga… per exemple en el terreny de la mobilitat, podem parlar de la millora del servei del Bus Urbà, la millora de parades, la instal·lació de noves marquesines i parades solars que ens informen del temps d’arribada dels autobusos, del pla de pacificació i ordenació del trànsit, millorant cruïlles semafòriques i la millora de la seguretat viària en el polígon el Pla, de la creació d’un nou carril bici que ens uneix amb Sant Feliu, de la creació de nous espais de circulació segura de vianants en la Plaça del Mercat, el carrer Folqué, Carril, Pintor Fortuny, etc,  la urbanització de la Plaça del Molí, la urbanització participada i premiada de la Plaça Antoni Méndez a Ca la Còrdia i per últim la conversió del carrer Major en una vià cívica. on per fi podrem passejar i comprar amb comoditat i seguretat.

En els equipaments escolars destaquen la nova Llar d’infants la Traca i l’escola la Sínia; en els equipaments esportius el Pavelló de la Sínia i la remodelació dels camps de futbol. Podríem ampliar força la llista d’accions realitzades, doncs la feina feta és molta i podem trobar a tot Molins exemples d’actuacions efectuades en aquests 3 anys i mig de treball constant des de el Govern, amb discreció, però amb tenacitat i rigor, el mateix rigor que ens ha permès fer-ho tot, deixant les comptes municipals sanejades i amb un deute molt per sota dels municipis similars als nostre.

Per rematar aquests anys de treball, hem aconseguit que el Govern d’esquerres de la Generalitat aprovi la declaració de Collserola com a Parc Natural, recollint la majoria de les propostes que defensàvem en el nostre terme municipal.

Sincerament estem satisfets de la feina feta, però som conscients que queden coses importants per a fer.   I sens dubte l’objectiu més important que necessita ara i avui Molins de Rei, encara que l’Ajuntament tingui poques competències, és l’impuls de la generació de llocs de treball.   Tothom és testimoni de  que la crisi ha colpejat sobretot a la industria mitjana i petita en els polígons industrials del nostre voltant, generant importants pèrdues de llocs de treball i és realment excepcional  i greu la situació que comencen a patir diferents famílies amb aturats i aturades de llarga durada.  Des de l’ajuntament s’intenta ajudar socialment  i orientar a aquestes persones, però és clar que no solament calen mesures pal·liatives, es evident que el que ara toca  és treballar fermament de forma unitària i sense descans per a revitalitzar els nostres polígons industrials, invertint la situació.

Sens dubte aquest ha de ser el nostre principal objectiu, hem d’aconseguir la creació dels màxims llocs de treball possibles.  Hem de treballar colze a colze amb la Generalitat i altres administracions, per aconseguir modernitzar i portar noves empreses productives i sostenibles als nostres polígons generant treball digne per a tothom.

Sens dubte aquest és el repte mes important de la Vila en els propers mesos i anys, i  farem que l’Ajuntament sigui una de les principals eines per fer-ho possible.

Lluís Carrasco, president d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei

Recomanacions personalitzades