“Picnic” guanya el concurs de curts del Festival de Cine de Terror

El curtmetratge “Picnic”, de Gerardo Herrero, ha estat el guanyador del IX Concurs de Curts de Terror i Gore del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. “Brutal Relax” ha guanyat el premi del públic. “El intercambio” i “Les bessones del carrer Ponent” també han rebut reconeixements del jurat del concurs.

“Picnic”, de Gerardo Herrero, trasllada la història a un bosc proper a la ciutat de Grebak, a Bòsnia. Tot comença amb un home descansant amb el seu fill sota un arbre mentre la mare (Sveta Zhukovska) passeja amb un nadó als braços, però la fatídica guerra que va devastar la regió ha deixat records amagats sota el bosc que donen un gir dramàtic al que era un meravellós dia al camp. Amb aquest curmetratge de 13 minuts, el madrileny Gerardo Herrero ha aconseguit el primer premi del jurat al concurs d’enguany.

El segon premi ha estat per a “Intercambio”, d’Antonello Novellino i Antonio Quintanilla. Tant el primer i el segon premi d’aquest any han caigut en curtmetratges que es poden situar sota el gènere del terror però que també es podrien classificar com a drames. En el cas de “Intercambio”, la situació es produeix en una població que viu de l’agricultura. Les autoritats confisquen el fruit de la collita i a la gent se li va acabant el menjar. Amb la fam com a protagonista omnipresent sobre els habitants, els protagonistes hauran de recórrer a les decisions més extremes per tal de sobreviure.

El premi a millor maquillatge i efectes espacials ha recaigut en el curtmetratge “Les bessones del carrer de Ponet”, dels catalans Marc Riba i Anna Solanas. Es tracta d’un curtmetratge d’animació realitzat amb la tècnica del stop-motion que explica la història de l’Enriqueta i la Ramoneta, dues dones que ofereixen ungüents, elixirs, cataplasmes i molt més a tots aquells que s’apropin al número 17 bis del carrer Ponent de la ciutat de Barcelona.

El premi del públic, escollit a partir de les paperetes que van entregar els espectadors presents a la final de curts el passat divendres al teatre de la Peni, s’ha entregat a “Brutal Relax”, dirigida per Adrián Cardona, Rafa Dengrá i David Muñoz. Els tres joves han portat a la pantalla les aventures del senyor Olivares (José M. Angorrilla), que recuperat d’alguna estranya malaltia es pren unes vacances per recomanació del doctor. Olivares arriba a una platja paradisíaca, on relaxar-se i gaudir alegrement del sol i la música. Però del mar arriben els problemes que fan que al final no sigui tot tan relaxat com s’esperava.

El jurat del concurs també ha quedat encantat d’aquest curt i, a més del primer premi per a “Picnic” i el segon per a “Intercambio”, ha decidit entregar una menció especial a “Brutal Relax”. Els membres del jurat de la novena edició del Concurs Internacional de Curts de Terror han estat la productora cinematogràfica Maite Roble, el director Andy Muschietti, l’actriu Ivana Miño, el redactor en cap de la revista Fotogramas Pere Vall i la convidada estrella del Festival, Deborah Kara Unger.

Recomanacions personalitzades