Jordi Massó i Ginés Mulero són els guanyadors del quart concurs de microrelats de Terror i Gore

En el Festival de Terror també hi ha lloc per la literatura. Ahir per la nit, en el mateix teatre de la Peni i abans de la projecció dels curts finalistes, es van fer públics els noms dels guanyadors del quart concurs de microrelats de Terror i Gore. Jordi Massó amb el text La transformació és el guanyador de la categoria de relat en llengua catalana, i Los escuchaban de Ginés Mulero el guardonat en llengua castellana. També van premiar amb un accèssit al Premi a millor microrelat en castellà a Sergi Orea per El cirujano.

Glòria Massana, de la Biblioteca Pau Vila i membre del jurat, explica aquesta divisió per idiomes i el premi que reben aquests: “És molt diferent segons la llengua el terror i la manera de produir-lo. Els guanyadors s’enduen un lot de llibres, reben dues entrades per les 12 hores de terror, i el seu microrelat es publica”.

El nombre de microrelats d’aquesta edició, un total de 158, triplica els rebuts els dos anys anteriors. Una grata sorpresa pels organitzadors que atribueixen aquest èxit de convocatòria a la facilitat de comunicació a través d’Internet, molts dels microrelats provenen de la província de Barcelona, també d’altres províncies de Catalunya, així com d’altres llocs d’Espanya i en especial molts d’ells s’envien des de Sud-amèrica. “Aquesta convocatòria s’envia a portals, a comunitats de gent que li agrada escriure o que li agrada el terror o el gore i la literatura d’aquest gènere. A partir d’aquests portals es trenquen les fronteres i s’arriba a llocs insospitats”, com ens explica la Glòria Massana.

Els microrelats poden tenir una llargària màxima de 333 paraules, un full dinA4 aproximadament, i el jurat té molt en compte la dificultat de causar por en tan poc espai, com comenta Massana: “Aquest any el jurat ha valorat molt els relats gore perquè és un gènere molt difícil, s’ha de fer molt bé perquè no quedi desdibuixat amb tant poques paraules. I aquest any hem tingut una bona sorpresa perquè hem llegit relats forts i durs, realment molt bons”.

Aquest concurs fa quatre anys que es realitza en el marc del festival de Terror i Gore en col•laboració amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i la Biblioteca Pau Vila. El jurat d’enguany ha estat format per Glòria Massana, Aina Ibàñez, guanyadora de la primera edició del concurs, i Laura Marín, membre del festival.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Jordi Massó i Ginés Mulero són els guanyadors del quart concurs de microrelats de Terror i Gore

  1. Pingback: Reviu el Terror

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *